Cosul meu Cosul este gol. Ai produs in cos. Ai produse in cos.

FUNGICID ORTIVA TOP 10ml

10,00 RON

Ortiva Top actioneaza asupra unui spectru larg de boli, preventiv si curativ, prin activitate de contact, translaminara in planta si sistemica, fiind recomandat sa se utilizeze in culturile legumicole.

Disponibilitate: In stoc
SKU:
FU-014

ORTIVA TOP

Producator: Syngenta Crop Protection AG, Elvetia

Substanta activa Azoxistrobin 200 g/l + Difenoconazol 125 g/l

Mod de actiune: Ortiva Top actioneaza asupra unui spectru larg de boli, preventiv si curativ, prin activitate de contact, translaminara in planta si sistemica, fiind recomandat sa se utilizeze in culturile legumicole. Actioneaza ca inhibitor al respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al patogenului. In principal, intervine in ciclul biologic al ciupercii, in timplul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei. Activitate preventiva. Preluare graduala si activitate sistemica locala in frunze.

Cultura Agentul patogen Doza  Timp de pauza
Ardei (camp, sere si solarii) Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza 1,0 l/ha 7 zile
Broccoli (camp) Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala 1,0 l/ha 14 zile
Capsun (camp si spatii protejate) Fainarea, antracnoza, patarea alba 1,0 l/ha 3 zile
Castraveti camp si spatii protejate Fainare, patarea bruna 1,0 l/ha 3 zile
Ceapa din arpagic Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie 1,0 l/ha 14 zile
Ceapa din samanta Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie 1,0 l/ha 14 zile
Ceapa verde (camp) Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie 1,0 l/ha 7 zile
Conopida (camp) Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala 1,0 l/ha 14 zile
Dovlecei (camp, sere si solarii) Fainare, patarea bruna 1,0 l/ha 3 zile
Fasole de camp Manaa fainarea 1,0 l/ha 7 zile
Hrean ridichi (camp) Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala 1,0 l/ha 14 zile
Mazare camp Mana, fainarea, patarea alba 1,0 l/ha 14 zile
Morcov (camp) Alternarioza, fainarea, putregaiul 1,0 l/ha 14 zile
Pastarnac (camp) Alternarioza, fainarea, putregaiul 1,0 l/ha 14 zile
Patrunjel (camp) Alternarioza, fainarea, putregaiul 1,0 l/ha 14 zile
Pepene verde (camp, sere si solarii) Fainare, patarea bruna 1,0 l/ha 3 zile
Pepeni galbeni Fainare, patarea bruna 1,0 l/ha 3 zile
Praz (camp) Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie 1,0 l/ha 21 zile
Salata (camp) Alternarioza, cercosporioza, mana, putregaiul 1,0 l/ha 14 zile
Salata (sere) Alternarioza, cercosporioza, mana, putregaiul 0,8 l/ha 14 zile
Telina (camp, sere si solarii) Fainarea, septorioza, putregaiul 1,0 l/ha 14 zile
Tomate (camp si spatii protejate) Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza 1,0 l/ha 7 zile
Usturoi Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie 1,0 l/ha 14 zile
Varza camp Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala 1,0 l/ha 21 zile
Varza de Bruxelles (camp) Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala 1,0 l/ha 21 zile
Vinete (camp si spatii protejate) Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza 1,0 l/ha 7 zile
Zmeur (camp si sere) Fainarea, antracnoza, patarea alba 1,0 l/ha 3 zile

Mod de utilizare:

– Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;

– Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;

– Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;

– Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala;

– Varza si Varza de Bruxelles: 2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale;

– Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale;

– Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale;

– Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor;

– Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa;

– Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor;

– Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate;

– Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare;

– Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului;

– Ceapa verde: 5 frunze adevarate;

– Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala;

Intervalul dintre tratamente se adapteaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie. La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme (foarte ridicate).

Volum de apa:

  • 1000 litri/ ha la tomate, vinete, ardei camp, sere si solarii;
  • 300-1200 litri/ ha la fasole camp, fasole verde camp;
  • 200-600 litri/ ha la varza camp, varza de Bruxelles camp, morcovi, pastarnac si patrunjel camp, hrean si ridichii camp, conopida camp, broccoli camp;
  • 200-1000 litri/ha la telina camp;
  • 500-1500 litri/ha la dovlecei, castraveti, pepeni galbeni camp si sere;
  • 200-1000 litri/ha la praz camp;
  • 300-1200 litri/ha la salata camp si sere;
  • 300-600 litri/ha la ceapa semanata direct, ceapa din arpagic, usturoi (camp), ceapa verde (camp);
  • 300-1200 litri/ha la mazare camp, capsun si zmeura (camp si sere);
  • 500-1500 litri/ha la pepene verde (camp si sere).

ORTIVA TOP

Producator: Syngenta Crop Protection AG, Elvetia

Substanta activa Azoxistrobin 200 g/l + Difenoconazol 125 g/l

Mod de actiune: Ortiva Top actioneaza asupra unui spectru larg de boli, preventiv si curativ, prin activitate de contact, translaminara in planta si sistemica, fiind recomandat sa se utilizeze in culturile legumicole. Actioneaza ca inhibitor al respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al patogenului. In principal, intervine in ciclul biologic al ciupercii, in timplul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei. Activitate preventiva. Preluare graduala si activitate sistemica locala in frunze.

Cultura Agentul patogen Doza  Timp de pauza
Ardei (camp, sere si solarii) Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza 1,0 l/ha 7 zile
Broccoli (camp) Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala 1,0 l/ha 14 zile
Capsun (camp si spatii protejate) Fainarea, antracnoza, patarea alba 1,0 l/ha 3 zile
Castraveti camp si spatii protejate Fainare, patarea bruna 1,0 l/ha 3 zile
Ceapa din arpagic Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie 1,0 l/ha 14 zile
Ceapa din samanta Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie 1,0 l/ha 14 zile
Ceapa verde (camp) Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie 1,0 l/ha 7 zile
Conopida (camp) Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala 1,0 l/ha 14 zile
Dovlecei (camp, sere si solarii) Fainare, patarea bruna 1,0 l/ha 3 zile
Fasole de camp Manaa fainarea 1,0 l/ha 7 zile
Hrean ridichi (camp) Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala 1,0 l/ha 14 zile
Mazare camp Mana, fainarea, patarea alba 1,0 l/ha 14 zile
Morcov (camp) Alternarioza, fainarea, putregaiul 1,0 l/ha 14 zile
Pastarnac (camp) Alternarioza, fainarea, putregaiul 1,0 l/ha 14 zile
Patrunjel (camp) Alternarioza, fainarea, putregaiul 1,0 l/ha 14 zile
Pepene verde (camp, sere si solarii) Fainare, patarea bruna 1,0 l/ha 3 zile
Pepeni galbeni Fainare, patarea bruna 1,0 l/ha 3 zile
Praz (camp) Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie 1,0 l/ha 21 zile
Salata (camp) Alternarioza, cercosporioza, mana, putregaiul 1,0 l/ha 14 zile
Salata (sere) Alternarioza, cercosporioza, mana, putregaiul 0,8 l/ha 14 zile
Telina (camp, sere si solarii) Fainarea, septorioza, putregaiul 1,0 l/ha 14 zile
Tomate (camp si spatii protejate) Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza 1,0 l/ha 7 zile
Usturoi Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie 1,0 l/ha 14 zile
Varza camp Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala 1,0 l/ha 21 zile
Varza de Bruxelles (camp) Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala 1,0 l/ha 21 zile
Vinete (camp si spatii protejate) Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza 1,0 l/ha 7 zile
Zmeur (camp si sere) Fainarea, antracnoza, patarea alba 1,0 l/ha 3 zile

Mod de utilizare:

– Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;

– Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;

– Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;

– Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala;

– Varza si Varza de Bruxelles: 2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale;

– Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale;

– Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale;

– Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor;

– Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa;

– Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor;

– Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate;

– Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare;

– Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului;

– Ceapa verde: 5 frunze adevarate;

– Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala;

Intervalul dintre tratamente se adapteaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie. La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme (foarte ridicate).

Volum de apa:

  • 1000 litri/ ha la tomate, vinete, ardei camp, sere si solarii;
  • 300-1200 litri/ ha la fasole camp, fasole verde camp;
  • 200-600 litri/ ha la varza camp, varza de Bruxelles camp, morcovi, pastarnac si patrunjel camp, hrean si ridichii camp, conopida camp, broccoli camp;
  • 200-1000 litri/ha la telina camp;
  • 500-1500 litri/ha la dovlecei, castraveti, pepeni galbeni camp si sere;
  • 200-1000 litri/ha la praz camp;
  • 300-1200 litri/ha la salata camp si sere;
  • 300-600 litri/ha la ceapa semanata direct, ceapa din arpagic, usturoi (camp), ceapa verde (camp);
  • 300-1200 litri/ha la mazare camp, capsun si zmeura (camp si sere);
  • 500-1500 litri/ha la pepene verde (camp si sere).